K-Line isporučio prvi Eko-brod na solarnu energiju

Solar Frontier je u utorak, 9. veljače priopćio kako su njegovi solarni paneli (CIS) postavljeni na najnovijem prometnom brodu tvrtke Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd ( “K Line”).

Novi brod “K Line” pod nazivom Drive Green Highway, kombinira napredne energetske učinkovite tehnologije i poboljšanje dizajna kako bi se smanjio utjecaj na okoliš. Ovo je prvi od 8 sličnih brodova koji će biti izgrađeni u sklopu projekta  K Line “Drive Green Project”. Ceremonija prvog broda je bila u luci Nagasu, u gradu Kumamoto koji je obalni grad na jugu Japana.

Drive Green Highway će još poboljšati svoje emisije učinkovitosti. Brod ima dužino 200 metara, širok 37,5 metara i koristi poboljšani format, što može nositi do 7.500 automobila u isto vrijeme.

Drive Green Highway ima integrirani svjetski najbolji napredni ekološki prihvatljivi i energetsko štedljivo tehnologijo. Ima sustav za sprečavanje emisije stakleničkih plinova u svojima motorima i CIS solarne ploče “Solar Frontier”, koje su montirane na palubi.

Kombinirajući prednosti gradnje i tehnološka unapređenja, Drive Green Highway će odati 25% manje ugljičnog dioksida (CO2), 50% manje dušika-oksid (NOx) i  90% manje sumpora oksida (SOx) u prijevozu vozila.

Doprinos broda Drive Green Highway k energetski učinkovitosti je jedan od najvećih solarnih energetskih sustava na brodu. Više od 900 CIS solarna panela Solar Frontier su instalirani na gornjoj palubi broda Drive Green Highway s ukupni visini 150 kilovat-sati proizvodnje električne energije. Električna energija proizvedena u tim solarnim panelima će se koristiti za pogon i za sve LED rasvjete na palubi.

K Line je izabrao Solarn Frontier CIS panele, da se namjestio na svoj novi brod, i tako stvaraju veći doprinos električne energije.

“K Line” pokazuje kako solarna energija može poboljšati energetsku učinkovitost i smanjiti utjecaj na okoliš na pomorsko industrijo “, rekao je Atsuhiko Hirano, CEO Solar Frontier .”

Izvor : vesselfinder.com , foto : Solar Frontier

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s