Hapag-Lloyd zabilježio značajno porast nepravilno prijavljenog opasnog tereta

Hapag-Lloyd je u 2015. godini zabilježio značajan porast nepravilno prijavljenog opasnog tereta u odnosu na godino 2014. Program “Watchdog” su skupa razvili Hapag-Lloyd, IT odjel i stručnjaci za rad s opasnim tereti. To omogućava posebno sigurnost programske opreme koja stalno prati podatke tereta kako bi se utvrdilo da li su vidno označene karakteristike robe. U 2015, su pogrešno prijavili 4.314 opasnog tereta. To je 65 posto više nego u 2014. godini kada su prijavili 2.620 opasnog tereta.

Stručnjaci za opasne terete pri Hapag-Lloyd pogledali su više od 236.000 sumnjivih primjera uz pomoć sigurnosnog softvera u godini 2015. (2014: više od 162.000 sumnjivih primjera) – to je ekvivalentno povećanje za oko 46 posto. Opasni teret koji je deklarirano kao netočan, pogrešan ili čak bez deklaracije, zato postoji mogućnost značajnog rizika za posadu, brod, drugi teret i okoliš.

Ken Rohlmann, vođa odjela za opasni teret pri Hapag-Lloyd, rekao je da postoje dva razloga za veliki porast.

“Kao prvo, obujam tereta u Hapag-Lloyd, poslanog  u posljednjih godina dana značajno je poraslo zbog pripajanja z tvrtko CSAV. Drugo, također se je jako povećao  opasni teret u skladu s nalazima programa ” watchdog ” nakon razornih eksplozija opasnog tereta u luci Tianjin sredinom kolovoza “, kaže Rohlmann. Mnoge luke drastično su pooštrile svoje smjernice za opasan teret, što je posljedica nezgode ili čak zabranile uvoz opasnog tereta.

Hapag-Lloyd “Watchdog” Smatra se za vodeći softver u pomorskom sektoru, te je predmet velikog interesa carina, lučke vlasti i policije, kao i iz drugih brodarskih tvrtk.

Ken Rohlmann rekao je:  “Uz softver, naša industrija može značajno smanjiti rizik za posadu, brod, teret i okoliš. Na kraju je to u interesu svih zainteresiranih, da će biti čitav sustav dostave još sigurniji, naglašava stručnjak na opasan teret.

Izvor : vesselfinder.com , foto : John Allen

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s