Høegh Autoliners – najnoviji Post Panamax PCTC brod

Norveški ponuđač RORO transportnih usluga Høegh Autoliners imenovao je njegov najnoviji PCTC Post Panamax brod, klase New Horizont u Xiamen Shipbuilding u Kini. Imenovali su ga Høegh Tracer i je treći brod u nizu šestih brodova Post Panamax u kontekstu dizajna New Horizon, kojeg će Høegh Autoliners spremiti u dobavo ove godine. Prostor na brodu je velik 71,400 kvadratnih metara, nosivosti 8.500 automobila. Brod je jedan od najvećih Pure Car and Truck Carriers (PCTC), rekao je Høegh.

“Prva dva New Horizon broda Høegh Target i Høegh Trigger sta vrijedan doprinos našoj floti. Sa našim fokusom na zadovoljstvo korisnika, što znači dodatnu fleksibilnost nam će ovi brodovi pružiti veći raspon usluga za naše klijente”, rekao je Steinar Lovdal, voditelj upravljanja kapacitet u Høegh Autoliners.

Høegh Tracer ima veći raspon otvaranja vrata od postojećih plovila Høegh Autoliners , koji omogućuje utovar i prijevoz tereta do 6,5 metara visine i 12 metara širine.

Dodatna rampa omogućuje prijevoz tereta, koji mogu vagati do 375 tona. Pušta se preko krmene rampe i može primiti 22 tona više nego bočna rampa.

Brod će započeti svoje prvo putovanje iz istočne Azije u Europu u ožujku, a zatim će otploviti iz Europe natrag u istočnoj Aziji preko Afrike i Oceanije.

Izvor :  worldmaritimenews.com , foto :  Höegh Autoliners

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s