FSL Trust je prodao dva kontejnerska broda zbog nedostatka posla

FSL Trust Management Pte vlasnik prvog broda “Lease Trust”, prodao je dva kontejnerska broda za 10,8 milijuna američkih dolara, jer nije pronašao dodatno djelo za oba broda u vrlo prenapučenom tržištu.

Ever Radiant i Ever Respect, kapacitete 4,299 TEU su bile sagrađene u godinama 1994-1995 na Japanskom.

Oba plovila sta bila u čarterskom najmu Tajvanskog brodara Evergreen Marine Corporate Ltd, s prestankom zakupa ovog mjeseca.

“Unatoč velikima naporima FSL Trusta, s obzirom na trenutno situacijo na tržištu kontejnerskog prijevoza, dodatno zapošljavanje za brod nije mogao biti pronađeno, pa je donesena odluka o prodaji bila brzo prihvaćena. Sredstva će se koristiti prvenstveno za smanjenje povjerenja, što je izuzetno dugo i rasporedu otplate duga “, kaže Alan Hatton, izvršni direktor FSLTM.

Nešto više od 8 milijuna dolara prihoda od prodaje brodova će se koristiti za izvanredan kredit, onda će smanjiti kvartalnu otplatu kredita u prvom tromjesečju ove godine iznosila je oko 320.000 dolara.

FSL Trust flota sada stoji na 22 plovila, koji se sastoji od pet brodova kontejnera, 12 tankera, tri kemijske tankere i dva tankera za ulje.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : FSL Trust

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s