DP World i Ruski investicijski fond formirala sta novo zajedničko tvrtko

DP World Russia će uložiti novac u ruske luke i logističke infrastrukture. Svjetska trgovina je dopustila DP World i Ruskim investicijskim fondu (RFID) , da započeta zajedničko tvrtko za ciljane luke, transporta i logističke infrastrukture u Rusiji.

Njegova ekscelencija Sultan Ahmed Bin Sulayem, predsjednik DP World i Kirill Dmitriev, Russian Direct Investment Fund CEO  sta ob robu svjetskog ekonomskog foruma u Davosu potpisala dokument koji će imati ključne koncepte i principe zajedničke tvrtke u  kojem će imati DP World u vlasti 80% dijela a preostalih 20% pa RFID.

Pod nazivom DP World Russia, će tvrtka ciljati na marine, suhe luke i logističke infrastrukture u različitim dijelovima Rusije.

“DP World Russia”, očekuje se ulaganja u ukupno od 2 milijardi dolara za nadogradnjo ruskih luka i uvođenje međunarodnih najboljih praksa u poslovanju za poboljšanje trgovinske integracije u korist ruskih tvrtka, potrošača i zajednice.

HE Sultan Ahmed Bin Sulayem, predsjednik DP World, rekao je:

“Rusija je oduvijek bio privlačan i tržišno odredište za nas s ogromnim dugoročnim mogućnosti za rast. Ova zajednička tvrtka omogućava DP World i RFID graditi na prednostima tržištima u Rusiji. To je još jedan sjajan primjer strateškog partnerstva s državnim dionicima stranaka. Ulaganja u luke i logističke infrastrukture su dugoročna ulaganja, i to je razlog zašto smo radije investirati u pristup koji prepoznaje prednosti dijeljenja resursa za zajednički cilj.

RFID ima dokazano povijest ulaganja s drugima svjetskima tvrtkama, a mi smo veseli da smo partner s njima. To će nam omogućiti da podijele svoja iskustva s Rusijom kao globalni operator luka i trgovine”.

Kirill Dmitriev, predsjednik Russian Direct Investment Fund (RFID), rekao je:

“Globalno poznavanje DP World i njegova dokazana sposobnost za rast trgovine i razvoj učinkovite infrastrukture je idealan izbor za potporu dugoročnih ciljeva za razvoj Rusije. Drago nam je pozdraviti DP World u Rusiji i radujemo se stvaranju učinkovitog partnerstva koja će koristi Rusiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. “

Izvor : vesselfinder.com, foto :  cargo ship offloads containers at the Jebel Ali port in Dubai : Kamran Jebreili / AP

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s