Peti IMOIIMAX tanker u floti Stena Bulk

Švedska tankerska brodarska tvrtka Stena Bulk preuzela je isporuku svog novog IMOIIMAX kemijskog tankera Stena Imperative iz kineskog brodogradilišta CSSC Offshore & Marine Engineering (CSSC OME) u Guangzhou. Stena Imperative ima 18 tenkova, svaki s kapacitetom od 3000 kubičnih metara nudi ekstra dodatno fleksibilnost opterećenja, visoko sigurnost i nisku potrošnju goriva. Stena Imperative je peta u seriji od deset tankera koje je naručio Stena Bulk u godini 2012. Prva četiri broda su bila isporučena u 2015, dok će preostalih pet biti isporučeni u 2017.

Od početka smo imali velika očekivanja kada na djelovanje i rezultate, IMOIIMAX je daljnji razvoj već uspostavljenog i uspješnog koncepta “, rekao je Erik Hånell, predsjednik uprave Stena Bulk.

“Sada, nakon godinu dana rada, je jasno da brodovi ispunjavaju sva naša očekivanja, u pogledu tehničkog i poslovnog uspjeha.”

Brod je jednak veličini MR tankera, nosivosti do 50.000 DWT. Službeno će biti imenovan 26. siječnja u Hong Kongu.

U studenom prošle godine, Stena Bulk nastavio je dodatni nalog za istu vrstu plovila, ovaj put za razdoblje od tri tankera s mogućnošću daljnjeg dva. Isporuka prvog od njih je na rasporedu za kraj 2017. godine.

Izvor : worldmaritimenews.com, foto : Stena Bulk

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s