Putnički brod “THE WORLD” će dobiti Wärtsilä sustav za pročišćavanje vode

Najveći privatni putnički brod “THE WORLD”, sa kojem upravlja Fort Lauderdale – based ROW Management,Ltd., dobit će nadograđen napredni sustav Wärtsilä za pročišćavanje otpadnih voda i Wärtsilä Nacos Platinum za navigacijske i komunikacijske potrebe. Napredno rješenje Wärtsilä za otpadne vode će zamijeniti postojeći sustav, i tako će brod zadržati u skladu  sa Međunarodno pomorsko organizacijo IMO, za sprečavanje onečišćenja s brodova. Ugovor sa Wärtsilä bio je potpisan studenom, oprema je na rasporedu za isporuku u travnju 2016.

Wärtsilä Hamworthy Membrane BioReactor (MBR) rješenja su dizajnirana da bi se olakšalo upravljanje i liječenje takvih “sivih” i “crnih” otpadnih voda i za praćenje ispuštanja u more. Sustav Wärtsilä obrada crne i sive vode, tako da otpadna voda zadovoljava stroge standarde morskog iscjedaka diljem svijeta, uključujući i najnovije zahtjeve u Baltičkom moru.

Brod u dužino meri 196.35 metara i ima 165 pojedinačnih kabina, koji su u vlasništvu stanovnika, koji su ujedno i vlasnici broda.

Izvor : worldmaritimenews.com, foto : Wärtsilä

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s