Brittany Ferries unajmio brod za linijo Poole – Bilbao

Francuski brodar Brittany Ferries unajmio je RO – RO brod “Pelican” prijevoz tereta između Poole i Bilbao na sjeveru Španjolske. Brod u dužino meri 155,5 metara, a svoj novi posao će započeti sa tvrtkom Brittany Ferries početkom veljače 2016. Očekuje se da će imati dva povratna putovanja tjedno. RO – RO brod “Pelican”, bio je izgrađen 1999. godine, a upravlja ga brodarska tvrtka Maritime Nantaise. Njegov kapacitet je 100 prikolica bez pratnje i dvanaest vozača.

“Teretna aktivnost u i iz Velike Britanije doživljava razdoblje snažnog rasta, posebno na tržištu bez pratnje prikolica”, rekao je Simon Wagstaff, teretni direktor Brittany Ferries.

“Svaki dan vidimo to na našima plovilima, posebno onih koji plove u i iz Španjolske. Naš novi čarterski brod” Pelican “će nam pomoći zadovoljiti rastuću potražnju za prijevoz tereta i oslobodimo više mjesta na drugim brodovima.”

Listina bila je potpisana za dvanaest mjeseci, uz mogućnosti produženja, i uključuje posadu.

Prošle godine Brittany Ferries poručao je u 20 posto povećanju teretnog prometa na svim linijama. Godina 2016 također je počela snažno rasti. Tako tvrtka očekuje, da će povećana kapacitet tereta također imati već posla kroz Poole.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Brittany Ferries

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s