Wärtsilä dostavila 100 motor, 20DF dvojno – gorivo

Ovaj mjesec tvrtka Wärtsilä isporučila je 100 motor Wärtsilä 20DF dvojno gorivo. Za ovaj uspjeh potrebno je bilo samo 4,5 godina nakon toga, kada su isporučili prvog, rekli su u priopćenju. Ova isporuka su tri 8 cilindrični Wärtsilä 20DF motori za RO – PAX trajekt, koji se gradi u poljskom brodogradilištu Remontowa za kanadskog operatora BC Ferries. Ovo je drugi motor u nizu za tri trajekta koje gradi Remontowa za istog klijenta.

Wärtsilä 20DF motor je razvoj dobro provjerenim i visoko pouzdanim dizelskih motora Wärtsilä 20, koji je uveden početkom 1990. Verzija DF je kompaktna cjelina koja koristi prednosti tehnologije s dvojnim gorivom i pokriva cijeli spektar snage.

Performanse motora z dual gorivom Wärtsilä omogućuje brodovima da upravljaju obje konvencionalna goriva (LFO, HfO ili tekućih biogoriva) ili LNG. Prekidač između goriva može se provesti glatko, bez gubitka snage i brzine. Takva fleksibilnost za gorivo omogućuje usklađenost s propisima emisija u reguliranim područjima, dok dajući operateru mogućnost postavljanja goriva, ovisno o cijeni i dostupnosti.

Kada radi u načinu plin, Wärtsilä 20DF motor u skladu s IMO Tier III propisa bez ikakvih sekundarnih sustava za pročišćavanje ispušnih plinova. Čak i kad je gorivo plin, SOx i emisije CO2 znatno su smanjena i rad bez dima je postizan.

  1. motor Wärtsilä 20DF će u narednim tjednima s predstavnicima BC Ferries opraviti test Factory Acceptance Test (FAT).

Izvor : vesselfinder.com , foto : Wärtsilä

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s