Scenic predstavio novi luksuzni brod za krstarenje

Tvrtka Scenic Cruises, koja je specijalizirana za riječna krstarenja ulaze na tržište morskih krstarenja s prezentacijom svog novog ultra luksuznog broda u kolovozu 2018. Scenic Eclipse će na krov primiti 228 putnika, z “all – suite” kabinama izgleda više kao jahta. Imati će ojačan trup za led, dva helikoptera i kokpit marino s flotom od zodijaka i podmornice za sedam putnika. Scenic također ima opciju za drugi brod, koji bi trebao početi za gradnjo u 2019. godini.

Scenic potez slijedi nakon toga, kada Viking River prošle godine ulazio na tržište morskih krstarenja uvođenjem novih brodova Viking Star. Kao i Crystal Cruises prošle godine. U stvari, novi Scenicov brod je dosta sličan s Crystal Esprit, koji može uzeti samo 62 putnika. Crystal je započeo prvo plovidbo prošlog mjeseca u Sejšela i također ima podmornico kao i kokpit marinu.

Scenic svoj brod opisuje kao “prvo svjetsko otkriće jahte”. Brod će imati najveću ocjenu led klase 1A Super, što omogućuje za rad duboko u Arktiku i Antarktiku, gdje će provesti tri mjeseca u godini.

Brojevi putnika će biti ograničeni na 200 u polarnima ekspedicijama, koja će omogućiti više postanaka na dan za putnike.

Helikopteri biti će na voljo za dodatni trošak najma a to će omogućiti putnicima da idu bliže životinjama , direktno iz broda. Isto vrijedi i za podmornico, koji će biti dostupan za dodatni trošak.

Inače, putnici će moći dobiti all-inclusive savjete, neobavezne izlete, ronjenje i snorkeling, sva pića i Wi-Fi. Brod će imati omjer 1: 1, odnosno 1 član posade za 1 putnika. Svaki apartman imati će svog butlera.

Ostale značajke uključuju:

  • šest restorana, uključujući Pan-azijske, moderne francuske i talijanske kuhinje, zajedno s steakhouse;
  • Četiri kafića i salona;
  • kazalište za 240 mjesta;
  • grijani bazen s pomičnim krovom;
  • 450 m² spa centar s unutarnjim i vanjskim bazenima i jacuzzija;
  • fitnes centar s odvojenim prostorima za jogu i pilates,
  • 114 apartmana, od kojih najmanji ima 32 četvornih metara. Svaki će imati verandu i odvojeni dnevni boravak.
  • 233 četvornih metara imat će na raspolaganju vlasnicima Penthouse Suite.

Brod će imati ugrađenu stabilizaciju “nultoj brzini”, koja će omogućiti mirno putovanje na mjestu i manje brzine.

Grupa Uljanik gradi brod u Hrvatskoj. Karen Moroney, supruga vlasnika Scenic Cruises i Glen Moroney, oblikovat će unutrašnjost broda.

Scenic Eclipse će početi svoje prvo putovanje 31. kolovoza 2018, od Istanbula do Venecije. Tada će se preseliti u Kanadu preko Islanda i otišati na Arktiku prije će doći do Britanskog otočja, će ići preko Atlantika na Karibe, uključujući Kubu, a zatim sve do čileanskih fjordova i Antarktika.

Izvor : cruisemapper.com, foto : youtube

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s