Norden prodao zadnji Capesize tanker

Danska brodarska tvrtka Norden je podao dvije odvojene ponude. Jedna ponuda je za prodaju Capsize broda Nord-Energy, druga ponuda je za nakupa Supramax plovila. Obe dostave će se isporučili u prvom tromjesečju 2016. Potez pada nakon što je tvrtka nedavno pokrenula strategiju Focus & Simplicity na kojem Norden fokusira za Panamax i Supramax plovila u svom sektoru prijevoza suhog tereta. Po prodaji Norden neće biti više vlasnik Capesize plovila a trenutno ima u djelovanju samo jedan zakupljeni brod ove vrste.

Norden je rekao da će prodaja plovila Nord-Energy, sagrađenog 2004. godine, kapaciteta 180.310 DWT. Ta će biti otplaćen za financijske gubitke 14,8 milijuna dolara te će biti uključeni u godišnje rezultate za 2015. Gubitak je uglavnom zbog razvoja na temelju vrijednosti flote u četvrtom tromjesečju 2015.

“Tržišna vrijednost plovila u tromjesečju je oštro pala, a tvrtka je kasnije počela rutinski test umanjenja u svrhu procjene za potrebo otpisa knjigovodstvene vrijednost flote”, objašnjava tvrtka Norden.

Rezultat prodaje Nord-Energy, je očekivanje, da će pomoći do rezultata EBIT 2015. godine, uključujući i dobit od prodaje plovila od 43 do 63 milijuna dolara u usporedbi s prethodnim rezultatom od 58 do 78 milijuna dolara, rekli su u tvrtki.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Norden

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s