Uz Costa Cruises su na put oko svijeta otišla još četiri broda

Takva putnička putovanja su vrlo priljubljena med gostima. Kada je tvrtka Regen Seven Seas Cruises najavio epsku 128 noćno svjetsko krstarenje ove godine, da bi posjetiti 31 zemalja na šest kontinenata bio je rasprodan u jednom danu. Prošli tjedan, četiri putnička brodova otišli su iz južne Floride na put oko svijeta.

Pacific Princess je ostavilo Port Everglades prošle nedjelje i otišao na 111 dana noćnog krstarenja. Ovaj 688 putnički brod, će proći kroz Panamski kanal i zaustavio u lukama na pet kontinenata (26 zemalja). Postanci na putu su Havaji, Australija, Hong Kong, Singapur, Dubai, Grčka, Italija, Španjolska i Bermuda prije povratka u Fort Lauderdale 24. travnja 2016.

MS Insignia – Dali bi proveli šest mjeseci na brodu? Za 684 putnika koje su se ukrcali na MS Insignia u vlasti Oceanija Cruises. To 180 dnevno krstarenje će početi s polaskom iz PortMiami u ponedjeljak i će se ustaviti u 92 velikima lukama na šestih kontinenata. Nakon nekoliko zaustavlja na Karibima, brod će ići u Južnu Ameriku prije putovanja u Afriko. Nakon plovidbe oko Cape Towna, Južne Afrike i većih zaustavljan u Africi, Insignia će nastaviti svoj put kroz Azijo, posjetit Tajland, Vijetnam, Kambodžo, Kino i Japansko. Nakon zaustavljanja u glavnima lukama u Australiji, Novom Zelandu i Tasmaniji, brod će posjetiti Bora Bora i Francusko Polinezijo, a zatim će nastaviti svoje putovanje kroz Tihi ocean. Brod će se zaustaviti na Havajima za četiri dana, prije nego prolazi kroz Panamski kanal natrag u Miami, 1. srpnja 2016.

Silver Whisper – Najmanji od brodova koja su putovali na svjetsko  krstarenje ovaj tjedan, je 382 putnički brod Silver Whisper u vlasti Silversea Cruises. U utorak će ostaviti Port Everglades i se podati na 115 dnevno krstarenje sa zaustavljanjima u 31 zemalja. Nakon prolaska kroz Panamski kanal, brod će posjetiti Uskršnji otok prije zaustavljanja u Bora Bora. Izlet će se nastaviti od tamo do Australije i jugoistočne Azije. S glavnima zaustavlja na Bliskom istoku (uključujući Dubai) i Europi (Grčka, Italija, Crna Gora i Hrvatska).

MS Amsterdam – najveći brod koji plove na krstarenju oko svijeta ovoj tjedan, u vlasništvu je Holland America Line. Na krov može primiti 1.380 putnika i otišao je na 115 dnevno krstarenje iz  Port Everglades. MS Amsterdam će posjetiti luke po svijetu, uključujući i zaustavljanja u Tahitiju, Novom Zelandu, Australiji, Tajlandu, Singapuru, Vijetnamu, Hong Kong, Dubai, Jordaniji, Izraelu, Grčkoj, Italiji i Španjolski. Brod će stići natrag u Fort Lauderdale 30. travnja 2016. godine.

Izvor : cruisemapper.com , foto : hajosutak.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s