Carnival se vraća u Fincantieri po 4 nova putnička brodova

Carnival Corporation & plc je potpisao memorandum o sporazumu s talijanskom brodograditeljem Fincantieri S.p.A . za izgradnju četiri nova putnička brodova. Potpisivanje konačnog ugovora će se provoditi u 2016. godini.

Dva od četiri nova broda će biti izgrađena za Costa Asia, koje će ploviti na kineskom tržištu. Jedna će biti izgrađena za P & O Cruises Australia i jedna za Princess Cruises. Sa novim sporazumom će imati Carnival Corporation 17 novih brodova. Rokovi isporuke su planirane 2019 i 2020 godine.

Sva četiri nova brodova će se graditi u brodogradilištu Fincantieri u Monfalconeu i Marghera, Italija, Kapacitet brodova za Costa Asia i jedna za P & O Cruises Australia će biti do 135.500 tona, a na krov može primiti 4.200 putnika.

Osim toga, će imati novi brod za Princess Cruises kapacitet 143,700 tona a na krov može primiti 3,560 putnika i bit će četvrti brod “Royal Princess” s futurističko platformo dizajna koji će se koristiti za Royal Princess, Regal Princess i Majestic Princess zakazane za isporuku u 2017.godini.

“Naš plan je da proširimo našu flotu s izgradnjo četiri uzbudljivih novih brodova, koji su u skladu s našo dugoročno strategijo”, rekao je Arnold Donald, predsjednik Uprave Carnival Corporation.

“Potpisivanje ovog sporazuma je premašio sva očekivanja, rascvjeta cruise industrije”, rekao je Giuseppe Bono, CEO Fincantieri.

“Ova najava potvrđuje – opet – djelotvornost naše strategije: ovaj projekt će osigurati kontinuitetu i razvoj naše tvrtke, te smo također dodatno ojačati naše konsolidirano partnerstvo s grupo Carnival.”

Posebne karakteristike i šta će biti na brodu, zajedno s detaljima o raspoređivanju će otkriti u sljedećih nekoliko mjeseci.

Izvor : worldmaritimenews.com , foto : Carnival

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s