Royal Caribbean će ostati na Djevičanskima otocima još 10 godina

Lučka uprava Djevičanski otoci potpisala je sporazum sa drugu najveću tvrtku za krstarenje Royal Caribbean Cruises Limited (RCCL) za razdoblje od deset godina, veza na Djevičanskim otocima. Izvršni direktor VIPA, Carlton Dowe je rekao, da su 11. prosinca 2015. zaključili dogovor između Lučke uprave i Royal Caribbean. Novi ugovor će stupiti u veljačo 1. listopada 2016. za razdoblje od deset godina, s mogućnošću produženja za pet godina.

“Sa ovim sporazumom će imati koristi obje strane, sadrži odredbu da će tvrtka RCCL imati zajamčeno sidrenje i privilegije u južnom dijelu pristaništa u Austin” Babe “Monsanto Marine Facility Crown Bay St. Thomas. Ugovor također zahtijeva da se tvrtki RCCL zajamči određenu količinu putnika, te uključuje povećanje lučkih pristojba koje idu naprijed i će biti plaćeni Lučki upravi, u skladu s novo jedno tarifo koje izvodi odbor VIPA”

Sporazum također uključuje odredbu za RCCL plaćanje lučkih tarifa za privez u Ann E. Abramson Marine Facility na St. Croix, koja je bila slobodna od 2002.godine.

“Operacija i održavanje fonda Abramson bio je ogromno financijsko breme za VIPA, koji je bio korišten na voljo besplatno na linijama za krstarenja za 13 godina, a ova praksa se ne može više tako nastaviti. Ove naknade će nam omogućiti da ulažemo u poboljšanje naše lučke infrastrukture, “rekao je Dowe. Sporazum između VIPA i RCCL je uzelo nekoliko godina pregovora.

Royal Caribbean Allure of the Seas i Oasis of the Seas, dva najveća broda na svijetu, će tjedno posjetiti Crown Bay. Svaki brod može dovesti do 6.296 putnika na posjet. RCCL trenutno vodi najviše putnika na St. Croix: Adventure of the Seas (3,114 putnika) i Jewel of the Seas (2,501 putnika) će biti na vezu u Frederiksted.

Izvor : worldmaritimenews.com , FOTO : Virgin Islands Port Authority

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s