Ferus Smit isporučio prvi LNG tanker za prijevoz cementa

Nizozemska brodogradilišna tvrtka Ferus Smit je 23. prosinca isporučio svoj prvi brod na ukapljeni prirodni plin (LNG) koji će pokrenuti tanker za prijevoz cementa MV Greenland za tvrtko JT Cement.

Prije isporuke brod je prošao opsežni program testova, kako bi ispitali sve komponente i prepričali da sve radi ispravno. Provjerili su sigurnost svih sustava na brodu.

Tanker je bio izgrađen za  zajedničko tvrtko JT Cement, kojeg formiraju švedski brodar Erik Thun AB i norveški KG Jebsen Cement. MV Greenland će otići u luku Delfzijl, a zatim otići na svoje prvo komercijalno plovidbo u Rostock, gdje će natovariti svoj teret cementa.

“Tanker je prvi brod za suhi teret s pogonskim sustavom LNG goriva, rezervoari za ukapljeni prirodni plin integrirani su unutarnjosti trupa. Jedinstveni dizajn uključuje tlačni rezervoar LNG, instaliran u prednjem dijelu broda,” rekao je Ferus Smit.

“Dok plovilo plovi na ukapljeni prirodni plin zadovoljava najstrože kriterije emisija, kao i nove norme koje bi mogle ​​biti u veljači u terminskima pogodbama za okoliš na osjetljivima područjima”, dodala je tvrtka.

Izvor: worldmaritimenews.com foto: Ferus Smit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s