Abu Dhabi Ports otvorio obnovljeni Al Mirfa Port

Nakon opsežne obnove luke Al Mirfa, koja se nalazi u zapadnom dijelu Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati je Abu Dhabi Ports utorak službeno otvorio novu luku.

Abu Dhabi Ports je razvijač, operator i lider luka u industrijskoj zoni Khalifa, Emirati u luci Al Mirfa su nadogradili lučku infrastrukturu i objekte, uključujući zaštitu lučkih vezova i izgradnju lukobrana kako bi zaštitili bazen luke od jakih vodenih tokova. Plutajući pontoni su uspostavljeni za stvaranje novih vezova za 140 ribarskih brodova i trajekata za putnike.

“Nadogradnja infrastrukture, kao što su novi objekti i bolje standardne usluge su sada smješteni u luci Al Mirfa, koji će postati prva luka dizajnirana za podršku ribarstva i zajednicu u Emiratima”, rekao je menadžer luke.

“Razvoj luka u zapadnoj regiji je bio strateški prioritet i u skladu s direktivama našeg vodstva za jačanje gospodarskih virova u regiji”, rekao je HE Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, ministar i predsjednik Abu Dhabi Ports.

“Naš cilj je implementirati plan master razvoja, koji uključuje i Al Mirfa Port, Mugharrag Port, Delma Port in Sir Bani Yas i uvjereni smo da će uz podršku partnera, Abu Dabi Ports, ovi ključni projekti igrati ključnu ulogu u razvoju regije i potpori napora gospodarske raznolikosti u Emiratima. “

Z nadogradnjo su sada dostupne usluge Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC), opskrba gorivom za plovila i offshore platforme. ADNOC također je postavio servisni centar, slično kao ADNOC Oasis trgovino, koja će se širiti diljem UAE.

Osim toga, dvije doseljeni parceli privukla sta tvrtke za održavanje, kao i dobavljača rezervnih dijelova za plovila. Treća parcela je također bila predviđena za mala poduzeća, uključujući ledeno izgradnjo obrata za ribare i potrebe koje zahtijeva zajednica.

Abu Dabi Ports osim luke Al Mifra, upravlja i posluje u lukama Delma, Mugharrag i Al Sila.

U tijeku je trenutno planiranje u luki Mugharrag, koja će biti u procesu. Infrastrukturo je treba nadograditi i uključiti trajektni terminal i marino s kapacitetom od 160 brodova.

Izvor: worldmaritimenews.com foto: Abu Dabi Ports

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s