Shell naručio 15 LNG teglenica

Shell Trading Rotterdam BV (Shell) je potpisao ugovor s  Plouvier Transport and Intertrans Tankschiffahrt za čarterski najam petnaest novih LNG teglenica na dvojno gorivo. Nove teglenice gradio u nizozemskom brodogradilištu VEKA Shipbuilding BV, te će se koristiti za proširenje aktivnosti Shella u regiji ARA (Amsterdam – Rotterdam – Antwerp) i u regiji Rihne (Njemačka – Švicarska).

Grahaeme Henderson, potpredsjednik Shell Shipping & Maritime, je rekao: “Ovi inovativni novi brodovi predstavljaju veliki korak naprijed u pogledu sigurnosti i učinkovitosti naše flote.”

“Ova investicija naglašava da Shell vjeruje, da  će LNG formirati veliki dio globalnog mješavine goriva u sektoru prometa. Shell podržava razvoj novog europskog pomorskog sektora, na temelju LNG”, dodaje Dick Benschop, vodeći direktor Shell Nizozemska.

110 metara duge teglenice su dizajnirane s ciljem poboljšanja zaštite okoliša, sigurnosti i optimalne kapacitete tereta. Glavni motori plovila koje će biti isporučeni od strane Wärtsilä će raditi od 95-98% na LNG gorivo, koje će se nadopuniti s malom količinom dizelskog goriva za paljenje.

Očekuje se da će teglenice biti isporučene do kraja 2016. ili do sredine 2018. godine.

Izvor : worldmaritimenews.com, FOTO : Shell

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s