2 milijuna TEU – novi kontejnerski rekord u luci Houston

Uprava Luke Houston je prekoračila 2 milijuna TEU u 2015. godini, te postavila novi rekord i dalje jača svoju poziciju u kontejnerskih lukama u Americi.

Prethodni rekord 1,96 milijuna TEU postignuti u 2014. godini. Ovogodišnji rekord postignut je 10. prosinca, s kratkom svečanost na kontejnerskim terminalu BayPort.

Ako bi sve kontejnere postrojili u vrsto, bi dosegli više od 7.575 milja. Ovo je približna udaljenost između Houstona i Šangaja, Kina.

Vrlo smo zadovoljni što smo svjedočili tako važnu prekretnicu u povijesti luke, a mi ćemo i dalje zalagati za napredak luke Houston, koja je konsolidirala svoju poziciju kao američkog distribucijskog čvorišta danas i za sve generacije koje dolaze “, izjavila je predsjednica lučke komisije Janiece Longoria.

Izvršni direktor Roger Guenther je rekao: “2 milijunti TEU, koji je prešao naše dokove danas ilustrira snažan fokus na upravljanje lučke uprave kroz Port komisije i marljivosti našeg osoblja i nudi primjeran servis za naše klijente, te potvrđuje da je luka spremna za povećani teret i veće stvari koje dolaze. “

Oko 700 milijuna dolara uložila je uprava luke za ažuriranje terminala ” Barbours Cut Container Terminal “, kako bi se povećala učinkovitost, olakšala plovidbo većih plovila i podvojili kapacitet za obradu kontejnera. Među ostalima poboljšanja su i četiri Super Post panamax Wharf dizalice (brod-kopno), koji su dostavljeni u ovoj godini, a sada su u operativi.

Sa novim Bayport terminalom je također prijazna mobilna aplikacija za vozače kamiona koji dolaze u luku, tako da se je povećala učinkovitost. Nedavno je Lučka uprava obradila rekordnih 4.300 kamiona dnevno na Bayport, koji je otvoren 2007. godine, a izgrađen je u skladu sa svojim glavnim planom. Terminal dalje pokazuju izvrstan nivo usluge i niske časove kamiona pri utovaru i istovaru.

Izvor :  vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s