Luka L. A. će pozdraviti najveći kontejnerski brod CMA CGM Benjamin Franklin

Luka Los Angeles će pozdraviti 18.000 TEU kontejnerski broda CMA CGM Benjamin Franklin, i to je najveći kapacitet ikad stigao u američke luke. To će se dogoditi 26. prosinca. 2015. Vezati će ju na APM Terminals-Pier 400 u luci Los Angeles. Onda će ići u luku Oakland, 31. prosinca. 2015.

“Ovo je najveći kontejnerski brod koji će se nakon prelaska sjevernoamerički voda najprije zaustaviti u luci Los Angeles”, kaže gradonačelnik Eric Garcetti.

Dolazak CMA CGM Benjamin Franklin šalje snažnu poruku da je naša luka među najvećima, i da smo spremni i dalje rasti i prilagoditi zahtjevima našeg globalnog gospodarstva “, još je dodao.

“S ovim pozivom, CMA CGM pruža svoju strategiju klijentima globalne mreže uz osobnu dostavu. Također odražava dugoročni potencijal rasta američkog gospodarstva i povećava svoj tržišni dio u SAD-u”, rekla je tvrtka u priopćenju.

CMA CGM Benjamin Franklin, koji se u flotu pridružio tvrtki u prosincu 2015. godini, će se uporabljati na Pearl River Express, uslugu koja povezuje glavne luke u Kini, uključujući i Xiamen, Nansha i Yantian s lukama na zapadnoj obali Amerike.

CMA CGM Grupa je rekao da blisko surađuje s lukama Los Angeles i Oakland, kako bi se osigurala dostatna infrastruktura za podršku 18.000 TEU plovila.

CMA CGM, treća najveća brodarska tvrtka u svijetu, nudi 23 brodskih linija koje povezuju Ameriko s ostatkom svijeta.

Izvor : worldmaritimenews.com , FOTO : CMA CGM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s