Luke u Južnoj Africi postaju pametne

Svih osam komercijalnih luka duž obale Južne Afrike trenutačno koristio od Transnet National Ports Authority (TNPA) novi 79 milijuna vrijedan internet integrirani sustav upravljanja luka (IPMS). Pokretanje sustava prvi put je bio korišten u luci Richards Bay, 26. studenog 2015. TNPA je od 23. studenog 2015 počela registracijo lučkih korisnika Richards Bay u mrežu IPMS. Putnički brod MS Insignia je prvi brod koji je donio putnike u luku Richards Bay 26. studenog 2015, kroz korištenje nove tehnologije smartPORT.

“Vrlo smo zadovoljni što smo završili ovaj strateški projekt, čiji cilj je podržati šire ciljeve strategije Transnet Market Demand Strategy (MDS), koji je sada u smislu učinkovitosti i produktivnosti u svojoj četvrtoj godini. Ovaj put započeo je u 2008. godini i je vrhunac raznih studija izvodljivosti, gdje smo ugotovili da je potrebno stvoriti automatizirani web -based sustav za poboljšanje lučkih operacija, ojačanje učinkovitosti i povećanje konkurentnosti “, rekao je izvršni direktor TNPA, Richard Vallihu.

IPMS je već uvela sustav u lukama Durban, Cape Town, Saldanha, Port Elizabeth, Ngqura, East London, Mossel Bay, a sada u zadnje vrijeme još i Richards Bay nakon više od četiri mjeseca. Sustav se je počeo postavljati krajem srpnja 2015. godine.

“Osim tehnološke konkurentske prednosti IPMS će poboljšati transparentnost i učinkovitost u luci, osigurati kontinuitet poslovanja za naše klijente, posjetitelje i općim dionika”, rekao je Richards Bay u Port Manager, Preston Khomo.

Sustav je razvijen od strane indijske tvrtke Navayuga Infotech s njihovim Južnoafričkim partnerom Nambiti Technologies i zamjenjuje ročne procese koji su prethodno bili prije korišteni za praćenje morskih poslovanja, usluga pomorskog prijevoza i mogućnosti terminala i pruža ključne lučke operacije, koje sada upravljamo na spletu u stvarnom vremenu u osam komercijalnih luka TNPA.

Budući da je prvi put bio uveden IPMS u srpnju, više od 300 agenata registrirao je plovila na sustavu i više od 1.600 svih obavijesti o dolasku broda su podneseni na svih osam lukama.

Izvor : worldmaritimenews.com , FOTO : TNPA

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s