DP World automatizira novi terminal u luci Jebel Ali

Globalni Marine operater DP World odredio je automatizaciju i daljinsko rješenje za nadzor svog paradnog terminala u luci Jebel Ali, Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati od švicarske tvrtke za automatizaciju ABB skupine.

Tehnologija će biti dodana na novim DP World terminalu 4, koji se očekuje da će u prvoj fazi do 2018. godine postignuti više od 3,1 milijuna TEU u Jebel Ali. Ukupno će doći do 22,1 milijuna TEU.

Ovo kapacitetu će postići 13 STS dizalica (brod kopno) i 35 automatskima dizalica za slaganje ASC. Sve dizalice bit će opremljene za automatizaciju i rješenje za daljinsko upravljanje  ABB.

Terminal 4 će biti od terminala 3 potpuno automatiziran, sva STS dizalica i dizalica za slaganje na terminalu će se upravljati iz kontrolne sobe, koji se nalazi daleko od pristaništa, gdje se nalazi terminal.

“Novi DP World je koncept postavljanja kontrolne sobe u unutarnjosti lučkog područja, izvan terminala s povećano udaljenost između dizalica i kontrolne sobe, a to je ono što mi vidimo kao sljedeću fazu u daljinskom upravljanju. Ovaj koncept pojednostavljuje sigurnosne procedure za operatore dizalica, može postići svoju kontrolu postaju, bez prolaska kroz sigurnosne provjere potrebnih za ulazak u terminal “, rekao je Fred Hoonaard, potpredsjednik ABB Ports

Komunikacija između terminala i kontrolne sobe u skladu je sa sigurnosnim zahtjevima komunikacije i osigurava da operator dizalice može obavljati u realnom vremenu rada. Kontrolne funkcije zahtijevaju integraciju operatera brzo i u bilo koje vrijeme, kaže Hoonaard.

Izvor : worldmaritimenews.com , FOTO : DP World

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s