Abu Dabi Ports će otvoriti novi putnički terminal u luci Zayed

Lučki operater Abu Dabi Ports očekuje da će službeno otvoriti novi “state-of-the-art” putnički terminal za krstarenje u luci Zayed u prosincu ove godine. Pripreme za otvaranje terminala za krstarenje su u punom teku. Trenutno se koordinira sa strateškim partneri Abu Dabi Ports kao što su Etihad Airways, turistički i kulturni organ Abu Dhabi (Tourism and Culture Authority-Abu Dhabi), Abu Dhabi Carina (Abu Dhabi Customs) i Abu Dabi zračna tvrtka ADAC (Abu Dhabi Airports Company – ADAC). Terminal je osmišljen za pomoć Abu Dabi Ports.

“Postigli smo važnu prekretnicu z ispunjavanjem ovog ambicioznog projekta terminala za krstarenje u roku jedne godine. To će poslužiti Abu Dhabi kao pomoć za brzo rastoče cruise industrije u Emiratima. U svima fazama projekta, smjernice i podrško pametne uprave nam je dao snagu i nadahnuće za postizanje te nevjerojatne naloge “, rekao je kapetan Mohamed Juma Al Shamisi, direktor Abu Dhabi Ports.

Nedavno je luka Zayed u jednom danu gostio tri luksuzna kruzera. Brod Island Sky, u vlasništvu Noble Caledonia je bio usidren u luci Zayed unutar 16-dnevno putovanja iz Muscat (Oman) u Mumbai (Indija). EUROPA 2, u vlasništvu Hapag-Lloyd je na 20-dnevnim putom iz Dubai u Mauritius i Seven Seas Voyager, u vlasništvu Regent Seven Seas Cruises.

U sezoni 2015/2016 u luci Zayed planira se 111 poziva, koji će donijeti  205.000 putnika. To će značiti peterostruko povećanje broja putnika i brodova koji posjećuju Abu Dhabi od prve sezone (2006-2007).

Ovaj impresivan rast predviđa da će u luko Zayed doći više od 300.000 putnika, koje se očekuje na 130 rednih broda u sezoni 2019-2020, koje katalogizira novi terminal za krstarenja.

Izvor : worldmaritimenews.com FOTO : Abu Dhabi ports

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s