Kontejnerski brod “OOCL Europe” stigao u luku King Abdul Aziz Port

Ovaj tjedan je u luko King Abdul Aziz Port, Dammam stigao kontejnerski brod “OOCL Europe”, gdje ju je pozdravio najnoviji terminal, s kojem upravlja Saudi Global Ports (SGP). Brod s kapacitetom od 8,063 TEU je u vlasništvu OOCL – Cosco zajedničke službe Bliski Istok Azija brzi servis (Middle East Asia Express Service) je spretno iskoristio terminal SGP, koja ima dubinu od 16 metara i je najdublji terminal u regiji.

Početkom ove godine, su  nakon tri godine, završili izgradnju terminala i počeli raditi. U mogućnosti će terminal prihvatiti 1,8 milijuna TEU godišnje, dužina pomola je 1.199 metra a na njemu ima 12 lučkih dizalica.

“Završetak i zagon kontejnerskog terminala SGP u Damman je dokaz suradnje lučke kapetanije (Saudi Ports Authority), King Abdul Aziz Port Authority, Carinski organ (Customs Authority), željezničko organizacijo i naših dioničara (Saudi Railway Organisation and our shareholders), investicijski fond (Public Investment Fund  – PIF) i PSA International “, rekao je Abdulla Zamil, chairman of SGP. Želio bih se zahvaliti svima koji su uključeni u gradnjo za njihovu veliku podršku, koja je omogućila rast SPG kako bi postigli ovaj važan trenutak. Također bi želio proširiti našu najdublju zahvalnost za naše klijente, OOCL i Cosco, za njihovo povjerenje u SGP.

“Uvjeren sam da će ova važna ulazna točka, luki pomogla rasti kao regija na trgovinskima i poslovnima djelatnostima.”

Izvor : vesselfinder.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s