CMA CGM je dodao dvije nove usluge do luke Salalah

Francuski kontejnerski prijevoznik CMA CGM će dodati dvije nove tjedne usluge u istočnoj Africi i Europi. Nova usluga će početi u prvom tjednu u prosincu. Ove usluge su imenovane Noura Express i EPIC

Obe usluge će uključivati ​​luko Salalah. Usluga Noura Express ( Istočna Afrika) imat će četiri broda, kapaciteta do 2.755 TEU , te će povezati luku Jebel Ali (UAE), Khor al Fakkan (UAE), Mombasa (Kenija), Mogadishu (Somalija) i Salalah.

Usluga EPIC (Europe Pakistan India Consortium) će pružiti prekrcajno uslugo iz luke Salalah sa vezama do luke u Južnoj Aziji,luke u  Perzijskom zaljevu , luke u Crvenom moru, luke u Mediteranu i luke na sjeveru Europe.

“Uvođenje usluge EPIC za luko Salalah nudi rast baze klijenata u Salalah s dodatno mogućnošću za izvoz u Europu, Mediteran i Sjeverno Afriko, kao i uvoz iz indijskog potkontinenta”, kazao je izvršni direktor David Gledhill port of Salalah, dodajući, “Noura usluga iskorištava strateški položaj Salalah da pruže novi i brzi teret  iz istočne Afrike prema Europi, što bi potencijalno također može koristiti za dodavanje luka u Omanu za uvoz iz Kenije i Somalije. “

Dio APM Terminals Global Terminal Network u luci Salalah trenutno prolazi kroz ekspanziju koja će udvostručiti dužino pristaništa, te povećanje kapaciteta suhog rasutog tereta za 20 milijuna tona i povećanje kapacitete tekućeg rasutog tereta  na 6 milijuna tona godišnje. Luka Salalah, u kojima APM Terminals posluje i ima 30% udjela, u 2014.godini postupao je na 3.03 milijuna TEU, uključujući i 7,9 milijuna tona rasutog tereta.

Pobuda “2030” uključuje planove za ulaganja u infrastrukturu u vrijednosti od 15 milijardi dolara u Salalah “free trade zone”, gdje će se do 2028 godine stvoriti veliki dio regionalnog pomorskog prometa i trgovine u središtu regije i proširenje luke Port 3 faze, uključujući i tri nova kontejnerska vezova.

“Te nove usluge odražavaju naše stalne napore kako bi osigurao različite mogućnosti za povećanje Salalah brodsko zajednico. Luka Salalah će nastaviti istraživati ​​mogućnosti također sa brodskima linijama i logističkih usluga da nude poboljšane dobavne opskrbe i rješenja našim cijenjenim kupcima”, rekao je Akaak Ahmed, zamjenik predsjednika uprave, luke Salalah.

Izvor : worldmaritimenews.com, FOTO : APM Terminals

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s