DNV GL u COSCON klase 20.000 TEU

Međunarodno klasifikacijsko društvo DNV GL  je potpisao sporazum o razvrstavanju novosagrađenih brodova z brodogradilište u Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding Co., Ltd. (SWS) za klasifikaciju tri 20.000 TEU ultra velikih kontejnerskih brodova (ULCS) za  Cosco Container Lines Co., Ltd. (COSCON).

Brodovi su na rasporedu za isporuku početkom siječnja 2018, te će dvaput biti klasificirane s strane DNV GL i China Classification Society (CCS). Brodovi će ploviti u trgovini između Dalekog istoka i Europe.

“Ovaj ugovor još je jedan korak u razvoju Kine u jednoj od vodećih svjetskih brodograđevnih nacija”, rekao je Jan Olaf-Probst, voditelj poslovnog razvoja u Hamburgu.

“SWS bio je na vrlo jačem razvojnim putom i jedan od najboljih kineskih brodogradilišta u smislu učinkovitosti i inovacija, tako da je prikladno da bude prvo brodogradilište između top 20.000 TEU top marke u Kini.”

Brod je dizajniran od strane Marine Design & Research Institute of China (MARIC). Predstavlja sljedeću generaciju ULCS velikih kontejnerskih brodova i prvi 20.000 TEU plus ugovor za izgradnju u Kini. Razvijen je bio oko pojma “siguran, zeleni i ekonomski” dizajn, koji također uzima u obzir operativne uvjete  COSCON, s naglaskom na učinkovitosti, i potrošnju goriva i opterećenja tereta.

Plovila će imati  DNV GL’s Gas Ready zapis te će COSCON-u omogućiti puno lakši put za buduće promjene za rad na ukapljeni prirodni plin kao gorivo, ako oni u COSCON-u to žele. Plovila će biti dizajnirana tako da će zadovoljiti najviše standarde EEDI i zahtjeve Europskog računskog suda. Imat će i zaštito z dvostrukim trupom,  spremnikom goriva i sustava za obradu otpadnih voda.

Izvor : worldmaritimenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s