Beidou Star pridružuje u floto MOL

Japanska brodarska tvrtka Mitsui O.S.K. Linije, Ltd. (MOL) prihvatio je isporuku novog LNG plovila Beidou Star iz brodogradilišta  Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Co., Ltd.

Beidou Star je treći brod u seriji od četiri novogradnje LNG, koje će pružati usluge prijevoza na dugoročni čarterski najam za tvrtko ExxonMobil u Papuva Nova Gvineja i Australiji.

Ovaj novi projekt novogradnje karakterizira velik broj inovacija – prvo uporabu kineskih brodogradilišta za stranog brodara i prvi put za kinesko energetsko tvrtko PetroChina Company Limited da se uključe u transportni projekt LNG i prvo vlasništvo za prijevoz ukapljenog prirodnog plina između tvrtke China Shipping (Group) Company i PetroChina.

MOL je dodijelila tehničke stručnjake brodogradilištu od siječnja 2011. godine kako bi osiguralo strogu kontrolu kvalitete i sigurnosnih standarda u procesu gradnje. MOL je također razvio multinacionalno japansko / kinesko izgradnjo i nadzor na brodskim timom.

“Od prvog broda, koji je izdan u siječnju 2015. godine, projekt je glatko napredovao, zahvaljujući suradnji svih uključenih strana. Osim toga, MOL je razvio zajedno s kineskim partnerima odnos povjerenja u ovaj projekt, koji je doveo do drugog prijevoznika za LNG China Petroleum & Chemical Corporation (SINOPEC). “, rekao je MOL.

MOL se pridružio u ovaj projekt u travnju 2013. godine, a ovi brodovi sada su trenutno u brodogradilištu Hudong shipyard. Do 2017. godine, MOL će imati 10 novih broda. Četiri za ExxonMobil i šest za China Petroleum & Chemical Corporation (SINOPEC).

Izvor : worldmaritimenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s