Najveći sistem za čišćenje instaliran je na brodu Norwegian Escape

Yara Marine Technologies je u petak 27. studenoga najavio da je brod tvrtke Norwegian Cruise Line , MV Norwegian Escape otišao iz luke u Hamburgu u Njemačkoj s najvećim sustavom za čišćenje. Sustav za čišćenje uključuje pet Yara uređaja za ispiranje plina za sumpornog oksida (SOx) – jedan za svaki motor i sustav za čišćenje je najveći takve vrste u svijetu.

“Ovo je posebna dostava našeg malog , laganog sustava uređaja za ispiranje plina koji je poseban, jer je najveći sustav za čišćenje operacijskog  rada na brodu u svijetu do sada”, rekao je Kai Latun, voditelj prodaje tvrtke Yara.

Yara kaže da je jedan inline za čišćenje dovoljno za svakog između motora broda koji pruža mogućnost do čišće emisije iz 76,8 MW snage motora.

Yara objašnjava da je sustav za čišćenje “jednostavan cilindar” , koji zamjenjuje prigušivač motora na brodu i čišćenje ispušnih plinova. Smanjenje emisija SOx su i do 99%. Utvrđeno je da je operatorima putničkih brodova omogućuje jednostavno i troškovno učinkovito rješenje za onečišćenje zraka na moru.

Na MV Norwegian Escape se može primiti 4,248 putnika i 1.731 članova posade. U tvrtki su izvijestili da troše oko 11 tona dizelskog goriva po satu pri punoj brzini.

“Sustav funkcionira na način, kao je zajamčeno. Provjero sukladnosti smo prošli s odliko i imali smo punu podršku Yara Marine Technologies tijekom instalacije, tijekom prvog probnog rada sustava i puštanje u pogon”, rekao je Christer Karlsson, Senior Vice President Newbuilding, Norwegian Cruise Line.

U ožujku, su u tvrtki Yara najavili da je Brittany Ferries uspješno instalirao eno od svojih četkanih sustava na brodu trajekta Normandie i utvrdio da uređaj izvrsno funkcionira.

Izvor i foto : yara.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s