Luka Oakland se priprema za velike kontejnerske brodove

Luka Oakland, nalazi se u Kaliforniji, će dignuti četiri velika kontejnerska dizalica na 26 metara, da bi mogli primiti velike kontejnerske brodove. Investicijski projekt kreće negdje od 13,95 milijuna dolara. Veća dizalica, koja se nalazi na kontejnerskom terminalu Oakland International , će u mogućnosti doći do 43 metara visoko iznad broda.

Planovi rada se očekuje da će početi u travnju 2016., kada će opraviti sve potrebne radove 13 godina stare dizalice. Svaka od njih ima težo 1380 tona.

Dizalice će biti podržane kroz podizanja, a njihove noge će odrezati i zamijeniti s novima dužima nogama, koji će napraviti ZPMC, iz Shangaja, koji je ujedno i proizvođač dizalica. To će potrajati 10 do 12 tjedana su izvijestili iz luke Oakland.

“Veliki brodovi dolaze k nama na redovnoj službi”, rekao je direktor luke Oakland Maritime, John Driscol l.

Prema podacima luke,  nakon što će biti projekt završen, u mogućnosti će može natovarili i istovariti brodovi s ​​kapacitetom od 14.000 TEU.

Luka Oakland, je rekao da će dizalice može podići više od 65 tona kontejnerskog tereta. Nakon promjene, će u mogućnosti može postići tri reda kontejnera više na brodu.

U luci ima pet brodskih terminala i posluje 33 lifta, od kojih je osam dovoljno visokih da će dostići vrh najvećih brodova u Oaklandu.

Vir : worldmaritimenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s