Luka Antwerp dobila nove portalne dizalice

MSC PSA European Terminal (MPET) pozdravio je u belgijski luci Antwerpen pet novih portalnih dizalica. Portalne dizalice visoke su 50 metara, a stigli su na brodu teretnog plovila Zhen Hua 27, koji plovi pod zastavu Hong – Kong. MPET, će sada moći sa novima dizalicama za teret natovariti i iskrcati  kontejnerske brodove s 25 vrsta složenih kontejnera. Terminal se nalazi na Delwaide doku na desnoj obali, a službeno je bio otvoren 15. lipnja 2005. MPET terminal je zajednička tvrtka između PSA i Terminal Investment Limited (TIL).

Kako bi se podržalo širenje terminala počeli su širiti svoje poslovanje na Deurganckdock (lijevoj obali). Tvrtka očekuje, da će MPET / PSA DGD donijeti kapacitet od 9 milijuna TEU, što će biti najveći terminal u Europi.

Kao što su na World Maritime News nedavno izvijestili je luka u prvih devet mjeseci ove godine postupao s više od 156,5 milijuna tona tereta, što je 5,5% više nego u istom razdoblju prošle godine. Dakle, luka  Antwerpen je čvrsto u vodećem položaju do kraja 2015. godine s rekordnih 200 milijuna tona.

Vir : worldmaritimenews.com , FOTO: Port of Antwerp

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s