ESL Shipping naručio dva velika plovila na LNG pogon

Finski brodar za prijevoz rasutog tereta ESL Shipping je predstavio planove za narudžbo dviju velikih LNG brodova, za rasuti teret iz kineskog brodogradilišta Sinotrans & CSC Qingshan Shipyard.

Dvije 25.600 dwt plovila se očekuje da počnu s radom u Baltičkom moru, na početku 2018. Ukupna vrijednost investicije je oko 60 milijuna eura, što je rekao ESL Shipping. Brodove, će kreirati finski dizajner Deltamarin. Verzija dizajna broda, će se zvati B.Delta26LNG.

Brod B.Delta26LNG za rasuti teret na LNG pogon bit će opremljen s dual gorivom i pomoćnih stroja. Brod ima spremnik tipa C, u kojeg ide 400 kubnih metara.

“Ti novi brodovi klase ICE 1A, će biti prvi na ukapljeni prirodni plin u svijetu za prijevoz rasutog tereta, što predstavlja najnoviju tehnologiju i inovacije. Emisije CO2 po toni prevezenog tereta će se smanjiti za više od 50% u usporedbi sa sadašnjim plovili’, se rekli iz tvrtke .

“Stručnjaci iz tvrtke Deltamarin i ESL Shipping su zajedno radili dvije godine, da razvije koncept broda, koji će biti važan korak za prijevoz robe u novim okolišu za prijazni brodski promet. Dizajn je dokaz znanja i suradnje finske tvrtke blue Cleantech. “, objašnjava poslovodni direktor ESL Shipping, Mikki Koskinen.

Brodovi će se koristiti za provedbu nedavno potpisanog sporazuma između ESL Shipping Ltd i tvrtke SSAB, (koja se bavi sa čelikom) i prevozi svoje materijale u Baltičkom moru i Sjevernog mora. Volumen povezanih usluga pomorskog prometa obuhvaćena sporazumom se procjenjuje na 6-7 milijuna tona godišnje.

“ESL Shippingov novi sporazum između kupca pokrenut je već nekoliko godina i će spremiti sve veće količine tereta. Osim koristi za okoliš, bit će uštede pri troškova, koje nove tehnologije omogućavao i bolju dostupnost “, rekao je Aki Ojanen, predsjednik odbora ESL Shipping i CEO Aspo Group

Najava dolazi samo dan nakon što je ESL Shipping postignuo dogovor sa AB Fortum Varma na području biogoriva u prijevozu.

Sporazum predviđa ESL Shipping pristup do obnovljenih goriva na transportnom tržištu. Usluge tvrtke do nove energetske luke Vartan u Stockholmu planirana je za kraj ove godine.

ESL Shipping je prisutan s flotom od 14 brodova. U 2014. godini je bio volumen prevezenog tereta 12,1 milijuna tona. Glavne stranke su tvrtke iz industrije čelika, električne energije i kemijskih tvrtki.

Vir : worldmaritimenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s