Stena Bulk naručila tri IMOIIMAX MR tankere

Švedska tvrtka Stena Bulk dao je nalog još za tri 50.000 dwt IMOIIMAX MR tankera. Izgrađene od strane kineskog brodogradilišta CSSC Offshore & Marine Engineering (CSSC OME), Guangzhou.

Ukupna vrijednost ugovora je 200 milijuna dolara. Prva isporuka je planirana za kraj 2017. Tankeri su istog tipa koje su u tvrtki Stena Bulk naručili u 2012. godini u istom dvorištu, od kojih su bili prvi četiri izdani početkom 2015. godine.

Svi IMOIIMAX tankeri, će biti raspoređeni u globalnim sistemu logističke tvrtke Stena Weco, koja trenutno zapošljava više od 60 plovila.

“Vrlo smo zadovoljni s performansama IMOIIMAX tankera. Sa poboljšanu njihovu izvedbu s obzirom na goriva i tereta, te plovila su i ekološki bolja u usporedbi s mnogim drugim brodovima u svojoj klasi, što je velika prednost”, kaže Erik Hanell, predsjednik uprave Stena Bulk

Četiri od deset plovila su isporučena i puštena ranije ove godine. To su Stena Impression, Stena Image, Stena Imperial in Stena Important. Preostalih šest brodova, će biti isporučeni u 2017. godini. Jedan od tankera je 100% u vlasništvu Stena Bulk, šest od njih su zajednički u vlasništvu tvrtke Gar (Golden Agri Resources)a dva su u vlasništvu sestrinska tvrtka Concordia Maritime, te jedan u 100% vlasništvu Stena Weco.

IMOIIMAX koncept je daljnji razvoj dobro uspostavljenog i uspješnog koncepta i nudi dodatnu fleksibilnost visokih opterećenja i manju potrošnju goriva. Stena Teknik zajedno s brodogradilištem, koji je bio prije pod nazivom GSI (Guangzhou Brodogradilište International) bio je odgovoran za tehnički razvoj plovila. Tankeri IMOIIMAX imaju 18 tenkova, što im omogućuje da može prevoziti oboje biljno ulje i kemikalije, kao i naftnih derivata.

Vir : www.marinelog.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s