Georgia i Južna Karolina, će graditi Ocean Terminal Jasper

Georgia i lučka uprava Južne Karoline potpisali su izmijenjeni sporazum o zajedničkom ulaganju, suradnje prema razvoju Jasper Ocean Terminal (JOT), koji će biti u Južnoj Karolini na rijeci Savannah. Ažurirani sporazum uređuje postupak za izdavanje dozvola i planiranje za Jasper Ocean Terminal, uključujući i razvoj dizajna terminala i prateće infrastrukture. Planovi za financiranje i provedbu operativnih zaključaka su potrebni u procesu dozvole.

Ove godine smo prihvatili plan rada za fiskalnu godinu 2016., koji su zapisane na sastanku upravnog odbora JOTa. Plan uključuje geotehničke studije i konceptualni rad po terminalskih planova Moffatt & Nichol.

Zajednička projektna pisarna JOT, bila je prvi put osnovana pod međuvladinog sporazuma potpisanog 2008. godine, koji je bio potpisan od strane bivšeg guvernera Gruzije i Južne Karoline. Ovaj novi ugovor stupa na snagu odmah i nastavlja djelo Jota.

“Južna Karolina i Georgia su obnovili tu obvezu da bude Ocean Terminal Jasper stvarnost, imamo nevjerojatnu priliku za jačanje naše luke i to je velika stvar ne samo za ljude, nego i za cijelu zemlju”, rekao je guverner Južne Karoline Nikki Haley

Izvor : worldmaritimenews.com

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s