Radnik “VS” stroj na Maasvlakte 2

APM Terminals upravlja sa najnovijem terminalu na Maasvlakte 2 u Rotterdamu, Nizozemska, i predstavlja novi standard za terminal industrijo s prvim daljinskim vodenim (STS) dizalica brod – kopno.

Video, koji je izradio ABB želi nam pokazati okus budućnosti, kada će vladati bespilotni stroji. Pokazali su svakodnevni rad kako se upravljao dizalice na daljino. Radnik  upravlja dizalice iz centralizirane kontrolne sobe.

STS dizalice su produkt porast pomorske industrije koja je prepoznala potrebu postizanja viših dizalica, sa širim dosegom. Prema ABB, su ovi kompleksni strojevi primjerni za rukovanje operatera i logističkih terminala zbog automatizacije.

Maasvlakte 2 “APM Terminals” svečano je otvorio nizozemski vladar kralj Willem-Alexander, 24. travnja 2015. godine, potpuno je prvi automatizirani kontejnerski terminal u svijetu i prvi koji nudi nula-emisije kontejnerskih terminala u industriji. Terminal izvor energije dobiva od korištenja obnovljivih izvora energije koje generiraju evropske vjetrene elektrane. U pogledu sigurnosti je prvi terminal koji razdvaja osoblje i opremu za postizanje viših ciljeva sigurnosti.

Terminal ima 1.000 metara rive, pristaništa željeznicom i osam potpuno automatiziranih STS dizalica na električni pogon. Godišnji kapacitet propusnost iznosi 2,7 milijuna TEU, što predstavlja investiciju  APM Terminal 500 milijuna.

Video : abbmarine

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s