11 velikih lučkih operatera zanima se za luku Corozal

Jedanaest najvećih svjetskih lučkih operatera i službeno su iskazali interes za sudjelovanje u javnom natječaju za luko Corozal su utorak priopćili iz Panama Canal Authority.

Luka se nalazi na pacifičkoj strani kanala te je postavljen da igra važnu ulogu u razvoju Paname kao logističkog centra u Latinskoj Americi.

“Oduševljeni smo s velikim interesom ponuda, koje smo do sada dobili”, rekao je Panama Canal Administrator/CEO Jorge L. Quijano.

“To dodatno pokazuje, da postoje usluge i potražnje na pacifičkoj obali Paname koji će nastaviti rast s otvaranjem proširenog kanala u 2016.godini”

Prema Lučku upravu, je nekoliko zainteresiranih strana koje su povezane s glavnima kupcima Panamskog kanala i predstavljaju svoju predanost plovnih putova i želju da se razvije veći kapacitet na pacifičkoj strani Paname.

Tvrtke koje su zainteresirane za luci Corozal i su u postupku davanja ponude su sljedeće : Nizozemski Dutch Terminal Investment Limited SA, njemački Container Terminal Wilhelmshaven, Carrix, Inc. i podružnica Manzanillo, SAD. Hyundai Engineering & Construction Co iz Koreje, APM Terminals, Ports America, CMA CGM-Group, Tajvanski Evergreen International Corp, China Shipping Ports Development Co. Ltd. i China Harbour Engineering Co. Ltd., Hamburger Hafen und Logistik AG i Panama Ports Company iz Kine.

Upravni odbor Paname je službeno odobrio razvoj i izgradnju teretne luke za rukovanje robom u Corozal regiji, na kraju prosinca 2014. godine.

Nakon završetka luke imat, će kapacitet više od 5 milijuna TEU na površini od 120 hektara na ulazu u kanal prema Pacifiku.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s