Novi veliki kontejnerski brodovi u luci Felixstowe

Luka Felixstowe proširio je jedan od svojih vezova, tako da se može sada smjestiti najveće svjetske kontejnerske brodove. Uz investiciju od 60 milijuna funti, Suffolk luka ostaje najveća u zemlji.

Proširenje veza 9 u luci Felixstowe je otvorio zamjenik načelnika Donjeg doma, dr Therese Coffey MP.

Proširenje od 190 metara povećava kapacitet luke za rad dviju najvećih svjetskih kontejnerskih brodova istovremeno. Više od 80 brodova s ??18.000+ TEU već došli su do luke Felixstowe, što potvrđuje stajalište da je luka Felixstowe dobar izbor za mega brodova u Velikoj Britaniji.

Na svečanosti, dr Coffey je u svom govoru rekao: “Ja sam oduševljen da možem službeno otvoriti najnovije proširenje luke Felixstowe. Povećanje udjela trgovine u Velikoj Britaniji kreće na tim velikim kontejnerskih brodova i luka u Velikoj Britaniji treba pružiti mogućnosti koje ti brodovi trebaju. Felixstowe je prva luka u Velikoj Britaniji za postupak tih plovila i ovaj najnoviji razvoj će osigurati izvoz iz Velike Britanije i najučinkovitiji način postizanja inozemna tržišta.”

Clemence Cheng, izvršni direktor luke Felixstowe i generalni direktor sektora HPH Europa – i član nedavno logističkog kluba 100, dodao je: “Proširenje veza 9 predstavlja najnoviju fazu razvoja u luci Felixstowe. Naš program daljnja ulaganja je osigurati, da Britanija ostaje destinacija za direktan poziv najnovije generacije mega-brodova. Mi smo u pružanju i ponuditi najbolju izvedbu na najvišoj mogućoj razini usluge i produktivnosti svim našim klijentima. Novi sadržaji, koji su počele danas, nam pomogne provesti tu obvezu i osigurati da, će luka Felixstowe ostao luka Britanije. “

Veza 8 i 9 u luci bila su prva u Velikoj Britaniji da se bave s najnovijom generacijom velikih kontejnerskih brodova. Dužina obalne luke na najnovijim terminala je sada 920 m, ukupna dužina pristaništa u luci je gotovo 4.000 m.

Luka Felixstowe je dobio tri nova kontejnerska dizalica brod-kopno za rad u proširenoj terminalu. Dizalice su sposobne da rade s plovilima koje su naslagane sa kontejneri do 10. visine i do 24. širine nad palubama. Trenutno, ima 10 dizalica na 8 i 9 veza, a ukupno u luci ima 36 dizalica.

Izvor : vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s