Royal Caribbean naručuje peti brod klase Quantum

Royal Caribbean Cruises Ltd. odredio je peti putnički brod klase Quantum iz brodogradilišta Meyer Werft u Njemačkoj, koja, će biti isporučena u jeseni 2020.

Richard D. Fain predsjednik i izvršni direktor Royal Caribbean Cruises Ltd. je rekao: “Užitak je proglasiti naručilo još jadan brod klase Quantum, kao što smo pozdravili Anthem of the Seas u Sjevernoj Americi. Ovi brodovi su vrlo dobro primljeni u svijetu.

U tvrtki Royal Caribbean, neprestano smo usredotočeni na poboljšanje učinkovitosti i održivosti, zato je peti brod klase Quantum jasan dokaz za to, rekao je Michael Bayley, predsjednik i glavni izvršni direktor, Royal Caribbean International.

Na temelju trenutnog narudžbi broda su predviđeni investicijski izdatci za Royal Caribbean za cijelu godinu:

2015 – 1,6 milijardi dolara, 2016 – 2,4 milijardi dolara, 2017 – 0,5 milijardi dolara, 2018 – 2,5 milijardi dolara i 2019 –  1,4 milijarde dolara.

Tvrtka već ima dva broda u klasi Quantum, Quantum of the Seas, koji su preuzeli u jeseni 2014. i Anthem of the Seas, kojoj su preuzeli u proljeću 2015. Treći brod klase Quantum, Ovation of the Seas, trenutno je u izgradnji u brodogradilištu Meyer Werft a trebao bi se pridružiti floti u proljeću 2016.

Brodovi Quantum klase imaju 168.000 bruto tona i kapacitet za 4.200 putnika.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s