ZIM uveo redovitu uslugu između Šangaja i Rusije

Izraelski ladijski brodar ZIM pokreće redovitu uslugu između Šangaja, Kina u luku Vostochny Port u Nakhodka, Rusiji. Usluga, će se provoditi jednom tjedno, a u njej će biti šest brodova s kapacitetom između 3.000 i 4.500 TEU.

Rotacija, će biti kao što slijedi: Busan (Južna Koreja) – Šangaj (Kina) – Ningbo (Kina) – Šangaj (Kina) – Pusan ​​(Južna Koreja) – Vostochny (Rusija) – Busan (Južna Koreja).

Prvi brod u novi rotaciji, će biti “Uni Florida” koji je krenio iz luke Busan u Južnoj Koreji i otišao u Šangaj. Prema izraelskom brodara ZIM je nova usluga stvorena na temelju povećanja obujma trgovine između Rusije, Kine i Južne Koreje, kao i povećanja uvoza u drugom po veličini gospodarstva u svijetu.

Luka Port Vostochny u Nakhodka je jedan od četiri glavnih terminala u Rusiji. Luka je dio redovitih usluga 12 kontejnerskih linija i prima više od 20 poziva tjedno. Ukupni kapacitet terminala je 650.000 TEU godišnje.

Kontejnerski brod Uni Florida ima ukupnu dužinu 238,9 metara, širina 32,3 metara, a gaz od 12 metara. Kapacitet nosivosti je 42,822 dwt, bruto tonaža 36,483 BRT. Brod ima kapacitet od 3.450 TEU i 450 utora za rashladne kontejnere. Brod je izgrađen 2007. godine u brodogradilištu Hyundai Mipo Dockyards. Sa brodom upravlja Zim.

Izvor : www.newsmaritime.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s