“MV Veteran” spreman za rad

Damen je izgradio 80 metarski  trajekt RoPax klase “ice”. Brod “MV Veteran” je bio predan vladi “Newfoundland and Labrador (GNL)” u Sv. John, na Novi Fundlandiji, Kanada 23. listopada. 2015. Brod, će djelovati između otoka Fogo i otoka Change prije kraja mjeseca studenog.

Premier vlade Newfoundland i Labrador Paul Davis je rekao: “S dolaskom”MV Veteran”  je ponosan trenutak za našu pokrajinu i narod Fogo otoka i Change otoka”.

“MV Veteran” je prvi od dva plovila s dizajnom koji je plod kanadskog – danskog partnerstva između Fleetway i Knud E. Hansen.

Sestra brod “MV Legionnaire” počeo se graditi u istom dvorištu 15. srpnja 2015. i zakazan je za isporuku u proljeću 2016.godine. “MV Legionnaire” , će raditi rutu za kratke udaljenosti, što je najopterećeniji natovareni put od Portugal Cove do otoka Bell.

Brod može primiti 200 putnika i ima roll-on, roll-off rampu kapaciteta 60 vozila. 80.9 metra dug MV Veteran s gazom 17,2 može putovati brzinom od 14 čvorova, zamijenit će  “MV Earl Windsor”, koji je izgrađen 1975. Sestra brod, će zamijeniti “MV Beaumont Hamel”, koja datira iz godine 1985.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s