Luka Barcelona, će investirati u LNG infrastrukturo

Španjolska luka Barcelona planira započeti promicanje korištenja ukapljenog prirodnog plina (LNG), za borbu proti onečišćenja zraka koja se generira u ovi mediteranski luki, rekao je Jordi Vila šef za okoliš luke izvijestio je Europa Press.

U luci Barcelona trenutno radio na planu za poboljšanje kvalitete zraka s ciljem, kako bi ograničili korištenje dizelskog goriva i teškog loživog ulja, koji se trenutno koristi za pogon plovila, dok se brod nalazi u luci, kao i terminalna oprema.

Vila je rekao da su brodovi koji stižu u luku odgovorni za 20% emisija čestica i 15% dušikovih oksida u gradskom području Barcelone.

Plan za promicanje korištenje plina počeo je u listopadu 2014. godine kada je lokalna organizacija za okoliš izdala upozorenje od visoke razine onečišćenja zraka, kako bi ograničili i veliki broj kruzera koji dolaze posjetiti Barcelonu. Barcelona je broj 1 kao top destinacija za putovanja u Europi.

Luka Barcelona planira izgraditi potrebnu infrastrukturo, koja je potrebna za osiguranje brodova i terminala na ukapljenog prirodnog plina u iduće dvije godine, rekao je Vila, dodajući kako očekuje da će do 2030. godine biti više od 20% trgovačkih i putničkih brodova sa pogonom na ukapljeni prirodni plin kao glavni izvor brodskih goriva.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s