APM Terminal investira u novu infrastrukturu Vado terminala

APM Terminal (APMT) je potpisao ugovor za izgradnju i isporuku četiri (STS) dizalica brod – obala i 14 automatskih željeznički kontejnerskih dizalica (ARMGs) za novi terminal APMT Vado Terminal, koji se sada gradi na talijanskoj obali Ligurije.

Novi objekt, će biti prvi veliki građevinski projekt u Italiji. Otvorenje terminal bit će u siječnju 2018.godine. Terminal, će imati godišnji kapacitet od 800.000 TEU i sposobnost, da prihvati plovila do 18.000 TEU kapaciteta. Talijanska vlada, će za građevinski dio projekta osigurati 300 milijuna eura, dok je APMT uložio 150 milijuna eura.

Direktor terminala, Carlo Merli, rekao: Ova infrastruktura je ključna za razvoj novih unutarnjih logističkih mreža i kontinentalnog transporta za Italiju, Ligursko obalu.

U 2014. godini, su luke u sjevernom dijelu Italije na području Ligurske obale, uključujući luke La Spezia, Genova i Savona zajedno primili 3,5 milijuna TEU, što predstavlja povećanje od 6% u odnosu na prethodnu godinu.

APMT , će skroz ovaj terminal u sklopu glavnih luka napraviti, da se uvede novi pristup tržištima u sjevernoj Italiji, južni Francuski, Švicarski i Njemački.

Novi terminal , će primiti kontejnere i tekuće terete u rasutom stanju, operativno, će biti integriran s postojećim Vado Reefer Terminalom, kapacitet 275.000 TEU, kojeg je APMT dobio u kolovozu 2015.godine.

STS dizalice bit će isporučene u ožujku 2017. godine, a ARMGs se očekuje za dolazak sljedećeg mjeseca.

Izvor + foto  : container-mag.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s