Incat Tasmania Wins naručio “Super trajekt” za MOLS – Linien

Incat Tasmania je osigurao ugovor za izgradnju, prodaju i dugoročni charter velikog brzog trajekta za MOLS – Linien A / S, koji će biti izgrađen od strane australskog brodogradilišta za danskog trajektnog operatera.

Brodogradilište HOBART, će započeti rad odmah na izgradnji katamarana, a dostava je zakazana za prvi kvartal 2017. godine.

Predsjednik tvrtke Incat , Robert Clifford rekao je: “Veliki brod za ponovnog kupaca je pozitivan dokaz kvalitete i pouzdanosti naših plovila. Ovo je treći Incat brod, koju će Mols – Linien dodati u floto u roku od četiri godine.”.

Super trajekt, će biti nazvan KatExpress 3. Nova brzi trajekt, će moći primiti do 1.000 ton tereta, što je ekvivalentno do 1.000 putnika i 417 automobila.

KatExpress 3 , će raditi na relaciji između Aarhus i Odden i između Ebeltoft i Odden krajem svibnja 2017.godine.  Novogradnja,  će zamijeniti najmanji trajekt Max Mols, koji je izgrađen 1997. godine te je dugačak samo 91 metara. Tvrtki , će promjena donositi dodatnih 400.000 automobila godišnje.

Poslovodni direktor cat Tasmania, Simon Carter je rekao je: “Na ovom projektu smo radili već duže vrijeme i iako je naš dizajnerski tim završio neke detalje, će izgradnja započeti odmah. 250 proizvodnih radnika trenutačno gradi četiri putničke brodove za Manly Fast Ferries. Šest trajekata za Sydney Ferries, će započeti graditi početkom 2016.godine. Novi ugovor, će omogućiti posao za još najmanje dvije godine. “

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s