Maersk Line pokreće prvo direktno uslugu između Tajlanda i Australije

Danski brodar Maersk Line najavio je, da će dodati poziv u luku Laem Chabang u Tajlandu u svojoj usluzi „Boomerang“, koji će započeti od listopada 2015.godine. To, će omogućiti Tajlandskim uvoznikom i izvoznikom, da se roba može poslati izravno u Australiju. Usluga, će učiniti prvo i jedino izravnu vezu između Tajlanda i Australije.

Tjedna usluga, će povezati Tajland z glavnima lukama u Australiji: Fremantle, Adelaide, Melbourne, Sydney i Brisbane. Nova izravna veza znači, da će kontejneri ostati na brodovima koji se koriste u „Boomerang“ službi. Eliminirati, će potrebu za prekrcaj tereta drugdje u jugoistočnoj Aziji.

Bo Wegener, direktor Maersk Line u Tajlandu, je rekao: “Priča smo dobri rasti u trgovini između Tajlanda i Australije, a mi ćemo nastaviti promovirati ovo ponudo direktne usluge koja,  će pružiti izvoznikom i uvoznikom dobar tranzitni čas i veću pouzdanost.”

Izvoz iz Tajlanda u Australiju uglavnom ide za robu široke potrošnje, elektroniku i auto dijelove. Uvoz uglavnom su žitarice, sijeno, metal i papir.

“Mi poslujemo u Tajlandu više od 60 godina, i ćemo dalje proširiti naše usluge na ovom važnom tržištu. Ulaganje u izravnu poziva bumerang usluga je još jedan primjer Maersk Line predanosti kako bi se olakšalo rast Tajlandskog izvoza i uvoza”, kaže Wegener.

Tjedna usluga, će biti u sljedećoj rotaciji: Brisbane – Sydney – Melbourne – Fremantle – Tanjung Pelepas – Singapur – Laem Chabang – Tanjung Pelepas – Singapur – Fremantle – Adelaide – Melbourne – Sydney – Brisbane – Yokohama – Osaka – Busan – Qingdao – -Shanghai – Ningbo – Brisbane

Prvi brod direktne usluge, će biti Maersk Virginia, koja je zakazana za odlazak iz luke Laem Chabang, 4. listopada 2015. godine.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s