CMA CGM Bougainville – prvi kontejnerski brod s ugrađeno TRAXENS tehnologijo

Brod CMA CGM Bougainville s kapacitetom od 18.000 TEU i paradni brod grupe CMA CGM postao  je prvi brod u svijetu sa tehnologijo TRAXENS.

TRAXENS tehnologija je jedinstvena tehnologija koja modificira standardne kontejnere u  pametne spojene predmete i uspostavlja multimodalni transportni sustav. Nadzor u stvarnom vremenu omogućuje praćenje kontejnera kroz HI – TECH veze.

Pametni kontejneri  su opremljeni sa TRAXENS tehnologijo, a na brodu CMA CGM Bougainville, će moći komunicirati međusobno i s komunikacijskim strukturom broda. Povezanost, će se provoditi uz pomoć ugrađenog releja antene, tako će omogućiti, da će se i najdublje skriveni kontejner pametno spojiti sa tehnologijo. Svi podaci o kontejnerima, će biti poslani na sjedište tvrtke CMA CGM u Marseillu preko podatkovnih centara TRAXENS.

TRAXENS sustav , će prikupljati podatke u stvarnom vremenu, a to je prijevoz kontejnera (na kopnu i na moru), i dodao puno vrijednosti za svoje kupce i osiguravatelja što se događa s njihovim teretom ili kontejnerjem.

Širok raspon podataka kontejnera se može prikupljati i prenositi na skupinu CMA CGM, kao što su položaj, temperatura, vlaga, vibracije, udarci, pokušaj provale, status provjere, i tako dalje.

Sama naprava, će zajamčiti veću dodanu vrijednost u hladnjaku za prijevoza kvarljive robe. Također, će biti mogućnost daljinskog nadzora i nastaviti temperaturo rashladnog kontejnera i omogućiti optimizaciju rutinskog pregleda.

Sa više od 12 milijuna kontejnera , će to za CMA CGM značiti da, će se ogromna količina informacija prikupljati i analizirati s ciljem poboljšanja usluga za krajnje korisnike.

Izvor : www.cma-cgm.com , FOTO : CMA CGM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s