Saga Cruises, će naručiti nove brodove

Saga Cruises je  dao odredbo za novi brod, koji će biti izgrađen u 2019.godini. Saga Cruises  također ima opciju za još jedan brod, koji će biti izgrađen 2021. godine. Iznenađujuća vijest je došla jučer, 30. rujna, od tvrtke, koja još uvijek plovi na rabljenima plovilima. Saga je obećao novi brod, s kapacitetom od manje od 1.000 putnika na brodu.

Brod , će se graditi u brodogradilištu Meyer Werft u Njemačkoj. Brod, će imati kombinaciju 540 kabina i apartmana s privatnim balkonima. 81 kabina, će se dodijeliti putnicima koji putuju sami. Brod , će biti dug 234 metara a širok 30,8 metara. Kapacitet broda, će imati oko 55,900 tona. Na brodu, će biti restoran pa čak i bazen (unutarnji i vanjski), spa, sauna i kozmetički salon i tako dalje .

Prema Jonathan Hill, financijskog direktora Saga Group, novi brod, će znači značajan rast EBITDA. Ugovor 1, uz mogućnost još  1 sa Meyer Werft  značilo je, da će se stari brodi tvrtke, 37.012 GT Saga Sapphire i 18.859 GT Saga Pearl II skinuti s tržišta, kada bude izgrađen novi brod.

Cijena novogradnje nisu bili objavljeni, ali Jonathan Hill rekao je, da će Saga Cruises koristiti financijska sredstva koja su uz potporu kredita i pokrivaju 80% cijene broda.

Potpuni popis novih brodova za krstarenja možete vidjeti na ShipCruise.org

Izvor : cruisemapper.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s