Hapag-Lloyd i Maersk Line, će sudjelovati u praćenju opasnog tereta

Kontejnerska prijevoznika Hapag-Lloyd i Maersk Line su se dogovorila, da će zajedno sudjelovati kako bi poboljšali svoje zaštitne mjere protiv prijavljenog i neprijavljenog opasnog tereta.

Na sastanku, koji je bio održan u srijedu u gradu Hamburg Maersk Line pokazao svoj interes za provedbu sličnog sustava za praćenje opasnog tereta , kojeg nude Hapag-Lloyd u svojima poslovnima procesima.

Ovaj sustav praćenja uz Hapag-Lloyd FIS sustava (Freight Information System) ima zadatak, da konstantno provjerava podataka tereta i ugotoviti ono što u deklaraciji nije vidljivo. Ima bazu podataka od više od 6.000 riječi koje se stalno dodaju i su rafinirane. Riječi opasnog tereta koje su proglašene neprecizno, pogrešno mogu predstavljati značajnu opasnost za posadu broda, sam brod , okoline i drugih tereta na brodu.

Soren Toft, glavni i izvršni direktor Maersk Line je rekao: “S uvođenjem sustava sličnog programa nego što ga ima Hapag-Lloyd, možemo povećati sigurnost na krovu 600 plovila i terminala.” “Također, ćemo poboljšati naš profil rizika i u isto vrijeme,  će poslati jasnu poruku špeditera koji ugrožavaju sigurnost.”

Prošle godine, Hapag-Lloyd je otkrio 2.620 slučajeva nepravilno  prijavljenog opasnog tereta. Opasan teret su stručnjaci Hapag-Lloyda proučavali preko 162.000 sumnjivih slučajeva koji su snimljeni uz pomoć novog razvijenog softvera.

Anthony J. Firmin, glavni i izvršni direktor Hapag-Lloyd je rekao: “Iskustvo i osigurani procesi su bitni za  prijevoz opasnog tereta.””Suradnja s Maersk Line je vrlo važan korak naprijed za poboljšanje sigurnosti cijele naše industrije.”

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s