Bolloré Group ulaže u Freetown Terminal

Francuski investicijski i industrijski holding Bolloré Group, će investirati 120 milijuna dolara u projekt za proširenje kontejnerskog terminala u luci Freetown u Sierra Leoneu. Bolloré Afrika Logistics, podružnica Bolloré Group, će povećati kapacitet Freetown terminala s izgradnjo nove 270 metara duge rive s gazom 13 metara. Imat, će 3,5 hektara za kontejnere. Ukupni kapacitet kontejnerskog terminala je 750.000 TEU.

Dva nova stupova brod-kopno i četiri kontejnerske dizalica, će biti instalirani na terminalu s ciljem udvostručenja produktivnost u četiri godine. Novi pomol, će biti operativan u 2018.

Philippe Labonne, predsjednik uprave Bolloré Africa Logistics, rekao je: “Ovo je velika prilika za grupo Bolloré i Sijera Leone partnerima u cilju razvoja luke Freetown u Sierra Leoneu. “

Bolloré Africa Logistics, koji je djelovao kontejnerskog terminala kroz organizaciju Freetown Terminal u 2011. godini, već je uložio 37 milijuna dolara za obnovu i nabavu opreme za modernizaciju objekta, koji omogućuje povećanje volumena prodaje od oko 30% u posljednje četiri godine.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s