Visoki automatski terminal RWG je otvoren za poslovanje

Rotterdamski World Gateway (RWG) u petak 11. rujna, svečano je proslavio otvaranje svog vrlo inovativan i automatski kontejnerski terminala na Maasvlakte 2.

Gradonačelnik grada Rotterdam, Ahmed Aboutaleba je terminal otvorio, zajedno s generalnim direktorom RWG, Ronald Lugthartom.

Terminal je visoko automatiziran i može primiti najnoviju generaciju ultra velikih kontejnerskih brodova (ULCC) i buduće generacije koje dolaze. Terminal ima jedanaest dubokih dizalic, tri teglenica, umetanje dizalice, dva željeznička dizalica i 50 automatskih dizalica za slaganje, koji omogućuju pristup do plovila i svih veza sa zaleđem.

“Naš terminal, s potpuno automatiziranima dizalica, vodi tim koji nije duži od 10 do 15 osoba na temelju dana”, rekao je Lugthart. RWG zapošljava 180 ljudi, uglavnom IT stručnjake.

“Ovo je potpuno novi način postupanja s kontejnerima , zapravo smo IT tvrtka koja se bavi s kontejnerima :  kontejnerskog terminala 3.0. Zato tvrtka RWG želi biti primjer za cijeli svijet.”

S obzirom na RWG, visoka stupnja automatizacije u terminal donosi korist kada je u pitanju sigurnost i trajnost.

“Inovativni koncept ima kraću udaljenost nacionalnom prijevozu i manje opreme na terminalu. Potpuno električne dizalice, koje napaja 100% zelene energije, tvrtka RWG postavlja nove standarde u industriji”, rekao je RWG za javnost.

“Sigurnost i trajnost nisu samo prazne riječi. Su vrijednosti koje određuju naše ponašanje na dnevnoj bazi, i za naše klijente. Trajnost je vrlo važna za nas. Naše daljinsko upravljanje dizalice, na primjer, može stvoriti vlastitu moć”, objašnjava Ronald Lugthart.

RWG je međunarodni konzorcij sastavljen od četiri međunarodne tvrtke: APL (Singapur), MOL (Japan), HMM (Južna Koreja) i CMA CGM (Francuska) i terminala operater DP World (Dubai).

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s