Evergreen naručio 10 dodatnih kontejnerskih brodova s kapacitetom od 2.800 TEU

Evergreen Group je uspio potpisati ugovor s japanskim brodogradilištu Imabari Shipbuilding Co za izgradnjo još 10 novih kontejnerskih brodova s kapacitetom od 2.800 TEU, kako bi proširili svojo trenutno floto. Prema planu, prvi brod, će biti isporučen u 2017, a ostali do 2018. godine ili prve polovice 2018. godine. Brodovi, će biti za rad u Azijski trgovini.

U kolovozu 2015. godine, Evergreen je također potpisao ugovor s tajvanskom China Shipping Corp. (CSBC) za 10 novih brodova s ​​kapacitetom od 2.800 TEU.

Svaki od 20 brodova, će se kategorizirati kao tip B, te će imati dužino od 211 metara i širine 32,8 metara, a gaz od 10 metara, zato je moguće, da pristaju u glavnima lukama, koje su male i nalazi se na relaciji Azija – Jug. U potpunosti su sposobna utovara 13 redova TEU-a na brodu, u skladu s postojećim mogućnostima portalnima dizalicama u većima lukama unutar Azije.

“Nakon završetka pregovora o Regionalni sveobuhvatni gospodarski partnerstva (RCEP), su države ASEAN, Kina, Australija, Japan, Indija, Novi Zeland i Južna Koreja smatraju, da je uklanjanje svih zapreka u trgovini te tako ojačati bilateralne trgovinske djelatnosti i povećati stopu rasta regionalnim razmjerima tereta. “, komentirao je Bronson Hsieh, predsjednik i drugi potpredsjednik Evergreen Group.

Izvor : vesselfinder.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s