Balearia naručio dva LNG trajekta od LaNaval

Španjolski trajektni operator Balearia naručio je dva trajekta na „dvojno-gorivo“ iz brodogradilišta Construcciones Navales del Norte – LaNaval. Investicija se procjenjuje na oko 350 milijuna eura. Trajekt, će raditi na ukapljeni prirodni plin (LNG) te, će biti izgrađen u Španjolskoj. Dužina trajekta, će biti 225 metara, a u širino 30,4 metara. Trajekta, će plovit na LNG ili loživo ulje. Tvrtka, će smanjiti emisije CO2 za više od 30% kažu iz španjolskog brodogradilišta LaNava. Izgradnja prvog trajekta, će biti u 2016.godini. Dostava, će biti u prvom tromjesečju 2018. godine.

Predsjednik Balearia, Adolfo Utor, rekao je: “Ti trajekti su vrlo tehnološki napredni i inovativni, koji ne temelji samo na pogonskim sustavom, ali i integraciju sustava na brodu, što im omogućuje da so više ekološki prihvatljiviji, zajedno s bolju uslugu i udobnost za naše klijente. ”

Ove godine, Balearia je potpisao dva ugovora s Rolls-Royce za obnovu postojeće flote na LNG.

Potpisan je jedan ugovor s Rolls-Royce u lipnju za dizajn pogonskih sustava za LNG, na tri Balearia trajekta, za visoke snage koji su HSC Ramon Llull, HSC Jaume II i HSC Jaume III – koji trenutno rade na dizel gorivo.

Drugi je ugovor između Rolls-Royce i španjolske energetske tvrtke Gas Natural Fenosa za razvoj i ugradnju Bergen motora na brodu trajekta Abel Matutes.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s