Tvrtka Ferguson, će izgraditi CalMac Eko trajekte

Škotska tvrtka Ferguson Marine Engineering Limited je bila izbrana za izvedbo javnog naručila od 97 milijuna GBP za gradnju dvaju trajekata za floto Caledonian Maritime Assets Ltd  je rekao i potvrdio prvi državni ministar Nicola Sturgeon. Novi ugovor za najvećih brodova u brodogradilištu od 2001. godine stvoriti,  će nova radna mjesta u brodogradilištu i omogućiti sigurno zaposlenje za postojeće radne snage (oko 150 ljudi), koji pruža poticaj za brodogradnju i lokalnom gospodarstvu.

Caledonian Maritime Assets Ltd, u ime škotskog ministara namjerava dodijeliti ugovor Ferguson Marine Engineering Limited. Ferguson Marine, će provesti detaljan plan i građevinske radove novih plovila, kao i njihov zadatak testiranja, opremanje i objavljivanju trajekt isporučena.

Novi trajekti, će raditi na takozvani “dvojno gorivo” na ukapljeni prirodni plin (LNG) i dizel. Očekuje se da, će prvi trajekt isporučen početkom 2018. godine, a drugi nekoliko mjeseci kasnije. Trajekti, će spremiti oko 127 automobila i 16 HGV ili kombinaciju oboje, i do 1.000 putnika.

Erik Ostergaard, predsjednik Caledonian Maritime Assets Ltd, je rekao: ” Uzimajući u obzir sporazum o svim točkama, nadamo se, da ćemo biti u poziciji, da konačno odamo naručilo najkasnije u mjesecu rujnu.

Izvor : worldmaritimenews.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s